ReadRx-program

A ReadRx-program azoknak való, akik angol nyelven szeretnék olvasási képességeiket megerősíteni. Akár angolul tanul valaki, akár anyanyelvi beszélő, a ReadRx rendkívül hatékonyan tud abban segíteni, hogy a helyesírás (spelling), az olvasási sebesség (reading fluency), a szövegértés (reading comprehension) fejlődjön. Vége a küzdelmes olvasásnak vagy a diszlexiának! Diszgráfiások, figyelem! Jó hír: van megoldás!

A kutatási eredmények azt mutatják, hogy a sikeres olvasás gyökere – ugyanígy a diszlexiáé is – a hallási feldolgozási képesség. Az olvasási és nyelvtanulási kudarcok 88 százalékát ennek az egyetlen képességnek a deficitje okozza! Az idegtudománnyal foglalkozó szakemberek egyöntetűen állítják: az agyat lehet úgy stimulálni, hogy az egész életünk során fizikailag növekedjen és változzon. Agyunk alapképességei egész életünk során erősíthetőek!

A BrainRx- és a ReadRx-programokkal az agy és a neuronok plaszticitását ösztönözzük: olyan intenzív mentális gyakorlatsorokat végeztetünk, amelyek stimulálják az agy már meglévő neurális hálózatait, illetve új kapcsolatok létrejöttét okozzák. Klinikailag is igazoltan hatásos egyéni agytréning programjaink megerősítik a hallási feldolgozási képességet és az összes egyéb olyan kulcs kognitív képességet is, amelyek drámai módon fejlesztik az agy teljesítőképességét az olvasás, a gondolkodás, a tanulás, az emlékezés, illetve a koncentráció területén is.

Még konkrétabban, a hozzánk érkező felnőttek vagy gyermekek, akik olvasási nehézségekkel (vagy szövegértési problémákkal, illetve az olvasottak fejben tartásának problémájával) küzdenek, az olvasási képességek területén átlagosan 2.9 évet növekednek egyetlen 144 órás (kb. 4 hónapig tartó) ReadRx-program során. Fiatalok és idősek átlagosan 15-20 IQ-ponttal gyarapodnak egy program után!

„A ReadRx felépítése során figyelembe vettük a legsikeresebb, már létező amerikai olvasásprogramok felépítését. Így lehetséges, hogy ez a viszonylag fiatal program eredményességben felülhaladja korábbi társait!”

Dr. Ken Gibson

A ReadRx felépítése során figyelembe vettük a legsikeresebb, már létező amerikai olvasásprogramok felépítését, így lehetséges, hogy ez a viszonylag fiatal program eredményességben felülhaladja korábbi társait! Angol nyelvet tanuló gyermekek vagy felnőttek, idegen nyelven gimnáziumot vagy egyetemi tanulmányokat folytató diákok és angol ajkú gyermekek vagy felnőttek számára tartogat a program nagyon pozitív lehetőségeket!