Project Description

Tibor állatorvosként dolgozott, amikor 42 évesen egy baleset során súlyos agysérülést szenvedett. Memóriájának nagy része törlődött, valamint többek között vizuális feldolgozása és feldolgozási sebessége is jelentősen sérült. A történtek és a hosszú, ugyanakkor csekély eredménnyel járó rehabilitáció a motivációjában, érzelmeiben, frusztrációtűrésében is negatív változásokat hozott.

Pesszimistán és kissé mogorván érkezett meg hozzánk a Gibson-tesztre, amely a logikai terület kivételével minden fontos kognitív képesség területén mutatta a sérülés jeleit és a gyengeségeket. A hosszú távú memóriája szinte mérhetetlen volt, az 50 perces teszt időtartama alatt nem sikerült megtartani a teszt kezdetén elhangzott információkat.

A 120 órás program végére hosszú távú memóriája átlag feletti szintre emelkedett, amit a mindennapokban azóta is tapasztal. Könnyebben idézi fel, hova rakta a dolgait, és emlékszik, hova kell mennie. Emellett vizuális, kommunikációs képességeiben, érzelemszabályozásában is jelentős javulást tapasztalt: „Sokkal könnyebben fejezem ki magam. Nem tévedek el, mert jobban tudok tájékozódni, és nem is bosszantom fel magam olyan könnyen. Családja számára is érezhetővé vált a változás, még kislánya is megjegyezte, hogy sokat javult az állapota. Trénere külön kiemelte, hogy a tréning alatt a frusztráció helyett már vonzza a kihívás öröme a számára bonyolultabb feladatok esetében is. A kezdeti pesszimista, lemondó hozzáállásában drámai változás állt be. Igazi life changing!

0
évesen balesetben sérült meg az agya
0
perces Gibson tesztel diagnoisztizáltuk
0
óra a programban
GIBSON TESZT JELENKEZÉS