Project Description

Tibor sikertörténete

Tibor állatorvosként dolgozott, amikor 42 évesen egy baleset során súlyos agysérülést szenvedett. Memóriájának nagy része törlődött, valamint többek között vizuális feldolgozása és feldolgozási sebessége is jelentősen sérült. A történtek és a hosszú, ugyanakkor csekély eredménnyel járó rehabilitáció a motivációjában, érzelmeiben, frusztrációtűrésében is negatív változásokat hozott.

Pesszimistán és kissé mogorván érkezett meg hozzánk a Gibson-tesztre, amely a logikai terület kivételével minden fontos kognitív képesség területén mutatta a sérülés jeleit és a gyengeségeket. A hosszú távú memóriája szinte mérhetetlen volt, az 50 perces teszt időtartama alatt nem sikerült megtartani a teszt kezdetén elhangzott információkat.

A 120 órás program végére hosszú távú memóriája átlag feletti szintre emelkedett, amit a mindennapokban azóta is tapasztal. Könnyebben idézi fel, hova rakta a dolgait, és emlékszik, hova kell mennie. Emellett vizuális, kommunikációs képességeiben, érzelemszabályozásában is jelentős javulást tapasztalt: „Sokkal könnyebben fejezem ki magam. Nem tévedek el, mert jobban tudok tájékozódni, és nem is bosszantom fel magam olyan könnyen. Családja számára is érezhetővé vált a változás, még kislánya is megjegyezte, hogy sokat javult az állapota. Trénere külön kiemelte, hogy a tréning alatt a frusztráció helyett már vonzza a kihívás öröme a számára bonyolultabb feladatok esetében is. A kezdeti pesszimista, lemondó hozzáállásában drámai változás állt be. Igazi life changing!