Nyári tábor

2017. augusztus 14-18 között immáron harmadik alkalommal került megrendezésre a GEM Tábor. Az elmúlt évhez hasonlóan ismét a Bernecebarátiban található Domszky Pál Matracszállás adott otthont a tábornak, ahova idén 9 gyermek, 2 terapeuta és 2 önkéntes érkezett.
Ismét színes programok várták a táborozókat, melyek a tavalyi év jól bevált céljaihoz igazodtak. A szociális készségek tekintetében a kooperáció erősítése kapott kiemelt szerepet, sport- és csapatjátékok keretében. A mindennapi rutinhoz kapcsolódó tevékenységek elvégzésével (öltözködés, mosakodás, beágyazás, terítés stb.), az önellátás és felelősségtudat erősítése volt a cél. Kézműves foglalkozásokon is részt vehettek a gyerekek – mint például batikolás, mézeskalácssütés- és díszítés. Ellátogattunk Kemencére - a szomszéd faluba -, ahol a nap első felét a strandon töltöttük. Délután lehetőségünk nyílt kipróbálni az erdei kisvasutat és a görizést. Mindezek mellett lovaglás, valamint lovas kocsizás is szerepeltek a programban. A hét lezárásaként tábortűz mellett sütögettünk, mely óriási élmény volt a gyerekek számára. A GEM Tábor idén is sikeresen zárult, régi és új táborozóink is jól érezték magukat.

                                                    

               

                                                     

                                           

                                           

                                                

                                            

                                                                   

A 2015-ös év sikerein felbuzdulva 2016 augusztusában alapítványunk ismét megrendezte 5 napos nyári táborát. Ebben az évben egy új helyszínre látogattunk - a Börzsöny hegység nyugati lankái és az Ipoly folyó között elterülő gyönyörű faluba, Bernecebarátiba. Szállásunk a Domszky Pál Erdészeti Eredi Iskolához tartozó úgynevezett Matracszálláson volt, mely egy rendkívül igényes, táborozásra kiválóan alkalmas szálláshely. A táborban 8 gyermek, 3 terapeuta és 1 önkéntes vett részt. Az élményszerzés mellett kiemelt célunk volt az önellátás és felelősségtudat elősegítése, szociális készségek erősítése, valamint az élménybe ágyazott tanulás és tapasztalatszerzés. Ezek megvalósítása érdekében lehetőségünk nyílt több szervezett programot igénybe venni. Betekinthettünk egy méhész, egy vadász és egy erdész mindennapjaiba, valamint különféle kézműves foglalkozásokon is részt vehettünk. A szociális készségek erősítését ügyesség - és csapatjátékok keretében gyakorolhatták a gyerekek. Erdei környezetben a túrázás sem maradhatott el, mely a szép környezeten kívül új ismeretek szerzését is lehetővé tette. A visszajelzések azt mutatják, a gyermekek sok jó élménnyel, új barátságokkal gazdagodtak a 2. GEM Táborban.

                                           

                  

                                                                                

                                                            

         

   

                                                          

      

     

                                                                                          

 

 

 
Levél küldése Facebook

+36 30 848 9189
+36 30 826 6515

1106 Budapest,
Örs vezér tere 25/A.